Termene și condiții pentru participare

1. Rezervările pentru jocurile noastre de evadare, ce conțin date incomplete, incorecte, sau care nu pot fi în mod direct verificate de către membrii echipei Obscuria, vor fi anulate în mod implicit, fără o notificare prealabilă.

2. Rezervarea poate fi modificată sau anulată cu minim 2 ore înainte de ora rezervării, telefonic sau folosind link-ul din emailul de confirmare primit. Dacă jucătorii nu se prezintă la rezervare și nu anunță în termenul solicitat, echipa Obscuria își rezervă dreptul de a refuza o nouă programare.

În situația în care jucătorii întârzie cu mai mult de 10 minute, iar intervalul următor de joc este rezervat, echipa Obscuria va fi nevoită să reducă durata jocului pentru a evita un timp de așteptare îndelungat pentru echipa următoare.

3. Rezervările pentru jocurile escape room se pot face online, prin intermediul formularului de rezervări, telefonic sau prin e-mail. În toate cazurile, rezervarea va fi confirmată printr-un e-mail, care va conţine toate detaliile legate de aceasta. În cazul în care nu aţi primit confirmarea prin e-mail, vă rugăm să ne contactaţi telefonic la numărul 0734.495.778, sau prin e-mail la adresa agency@obscuria.ro.

4. La jocurile de evadare pot participa echipe formate din 2 până la 6 persoane. Vârsta minimă pentru participare este de 12 ani, cu precizarea că minorii între 12-14 ani pot participa la jocuri doar în prezenţa unui adult care își va asuma responsabilitatea pentru aceștia, în relație cu prezentul document. În caz de nerespectare a acestei reguli, echipa Obscuria îşi rezervă dreptul de a întrerupe sau anula jocul fără rambursarea contravalorii acestuia.

Este necesar ca echipele să ajungă cu 10 minute înainte de ora rezervării, pentru a participa la o scurtă prezentare despre joc şi regulile de conduită în interiorul camerei.

5. Participanţii înţeleg şi acceptă faptul că pe toată durata jocului vor fi monitorizaţi prin intermediul camerelor de supraveghere. Supravegherea este necesară pentru buna desfăşurare a jocului, dar şi pentru intervenţia rapidă în caz de urgenţă. Imaginile redate de camerele de supraveghere pe parcursul jocului nu vor fi stocate şi nu se vor realiza capturi foto în niciun moment al jocului.

6. Participanţii înţeleg şi acceptă faptul că pe durata unora dintre jocuri, uşa camerei în care se află, va fi încuiată. Uşa se deschide în momentul în care jucătorii reuşesc să găsească soluţia ieşirii din cameră, la finalizarea celor 60 de minute de joc, sau atunci când este apăsat butonul de urgență.

7. Jocurile de tip escape rooms nu sunt recomandate persoanelor care suferă de claustrofobie, atacuri de panică, astm, epilepsie, boli cardiace, persoanelor care au implantate stimulatoare şi defibrilatoare cardiace (aparate “pacemaker”), precum și persoanelor care suferă de alte patologii incompatibile cu jocul. Persoanele care decid să participe la joc, chiar dacă se regăsesc într-unul din cazurile de mai sus, îşi asumă întreaga responsabilitate pentru eventualele consecinţe.

8. Scenariile camerelor au fost realizate ţinând cont de toate măsurile de precauţie necesare. Elementele şi obiectele aflate în interiorul camerelor nu sunt dăunătoare sau vătămătoare pentru jucători. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru orice acţiune provocatoare de daune fizice sau psihice, produsă voluntar sau involuntar.

9. Este strict interzis accesul la joc al persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante, sau care deţin asupra lor băuturi alcoolice sau stupefiante. Fumatul este strict intezis în incinta Obscuria. În cazul nerespectării acestor reguli, echipa noastră îşi rezervă dreptul de a anula sau întrerupe imediat jocul fără rambursarea contravalorii acestuia.

10. Jocurile Obscuria Escape Room se bazează pe folosirea inteligenţei, a logicii, a atenţiei la detalii şi nu implică folosirea forţei fizice. Soluţiile jocurilor nu presupun deteriorarea sau modificarea mobilierului, a obiectelor de decor, a structurii încăperii, a sistemului de supraveghere sau a instalaţiilor de sunet, iluminat sau electrice. Deteriorarea sau distrugerea obiectelor sau elementelor din cameră atrage după sine plata contravalorii bunurilor deteriorate, precum şi a intervalelor orare rezervate pentru acea cameră, în cazul imposibilităţii de a fi utilizată în condiţii optime pentru echipele următoare.

11. Este interzisă fotografierea sau înregistrarea video a camerelor sau a obiectelor din cameră. În caz de nerespectare a acestor reguli, jocul va fi întrerupt imediat de organizatori fără rambursarea contravalorii acestuia şi poate duce la începerea demersurilor legale împotriva persoanelor care divulgă informaţii confidenţiale.

12. Obiectele sau elementele din cameră care sunt marcate cu semnul „Nu atinge”, nu conţin indicii şi nu trebuie mutate de la locul lor. Marcajelor lor nu trebuie dezlipite.